Economia 24/10/2012

Seat redueix les pèrdues un 6%, fins als 95 milions d'euros

Les vendes de la marca a tot el món davallen un 10% per la crisi, però els resultats de la fàbrica de Martorell milloren gràcies a l'Audi Q3, que es fa a Catalunya

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl fabricant de vehicles Seat ha retallat un 6% les pèrdues, que se situen en els 95 milions d'euros al final del tercer trimestre, segons ha informat aquest dimecres el grup Volkswagen en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La marca amb seu a Martorell va vendre 315.000 vehicles, un 18,3% més que l'any passat, tot i que en aquests números estan inclosos els Audi Q3, que es fabriquen a les seves instal·lacions.

Excloent aquests Audi, els resultats de Seat reflecteixen la crisi de vendes a Espanya i, sobretot, al sud d'Europa. La marca va vendre entre el gener i el setembre 238.200 cotxes a tot el món, una disminució del 10,7% respecte a l'any passat.

Volkswagen va justificar que la crisi als mercats del sud d'Europa va tenir un impacte negatiu en l'evolució de Seat que, malgrat tot, va aconseguir que les vendes creixessin en mercats com l'alemany o l'anglès.

L'empresa confia en el llançament del nou León properament per poder esgarrapar vendes i millorar resultats. També està a punt de llançar, per al mercat espanyol, el nou Toledo, un model econòmic pensat per fer front a la profunda crisi que ha frenat el consum.

El consorci alemany Volkswagen va tancar el tercer trimestre amb un benefici net de més de 20.000 milions d'euros, un 47,7% més que en els primers tres trimestres del 2011.

stats