La Seguretat Social estira 9.500 milions més del fons de les pensions

El govern deixa la guardiola amb poc més de 15.900 milions d'euros

Toca pagar l'extra de Nadal i la Seguretat Social torna a tibar de la guardiola de les pensions per poder fer-ho. El mateix ministeri d' Ocupació i Seguretat Social ha comunicat aquest dijous que ha tret 9.500 milions d'euros del fons de reserva per pagar la doble de desembre. 

Amb aquesta disposició el fons es queda amb 15.915 milions d'euros, l'1,48% del PIB del 2015 i la meitat dels 32.500 milions d'euros que hi quedaven al final de l'any passat. 
Sagnia a la guardiola de les pensions

Comptant aquesta vegada, la Seguretat Social ha tret un total de  66.401 milions d'euros de la guardiola. Aquest estiu el govern espanyol ja va haver de tornar a recórrer al fons de reserva per pagar la paga doble, just després que el dèficit de la Seguretat Social registrés un rècord el 2015. Aquest any, però, està en camí de superar-ho i, de fet, el pla pressupostari que va remetre a Brussel·les el mes passat ja reconeixia que si se segueix a aquest ritme el fons s'esgotarà l'any que ve. 

Precisament per això la sostenibilitat del sistema de pensions és una de les principals preocupacions del govern popular i dels integrants del Pacte de Toledo, una comissió creada expressament per abordar aquest problema. De fet, la ministra d 'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va ser la primera a comparèixer davant la comissió fa dues setmanes i va obrir la porta a estudiar mesures com l'eliminació del topall de cotització, la capitalització de part dels fons o el traspàs de les pensions de viudetat i orfenesa als pressupostos de l'Estat. En les diferents compareixences que han anat passant per la comissió des que va començar l'intensiu també s'ha parlat de la possibilitat d'allargar la vida laboral i  endarrerir l'edat de jubilació.

Més continguts de