SANEJAMENT
Economia 25/06/2013

Telefónica ven a Hutchison la filial d'Irlanda per 850 milions

T.g.
2 min

Barcelona.El grup que presideix César Alierta va anunciar ahir la venda de la subsidiària irlandesa a Hutchison Whampoa (ja opera en aquest mercat amb la marca Three), per un total de 850 milions d'euros. D'aquesta manera, Telefónica s'acosta a les previsions de reducció de l'endeutament. L'operadora espanyola ha preparat un pla de desinversions que té com a objectiu situar enguany el nivell de deute per sota dels 47.000 milions, des dels 51.200 milions amb què va tancar l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la valoració dels analistes de Banc Sabadell que cita Europa Press, les vendes d'actius fetes fins ara ja cobreixen el 40% de l'objectiu de reducció de deute per a aquest any. A més dels 850 milions que la multinacional espanyola ingressarà per Telefónica Ireland (780 milions en el tancament de l'operació i 70 milions més basant-se en el compliment d'unes fites financeres acordades), l'empresa també ha venut l'autocartera (accions pròpies), que ha reportat 975 milions. També s'ha desfet del negoci de banda ampla fixa al Regne Unit, que ha venut a Sky (209 milions, ampliables en 23,1 milions més en funció de l'èxit del procés d'emigració), per acabar amb la transmissió del 40% de l'activitat de Telefónica a Centreamèrica a Corporación Multi Inversiones (381,6 milions), que va incloure els actius al Salvador, Nicaragua i el Panamà.

El traspàs de l'activitat a Irlanda, on operava amb la marca O2 (comptava amb 1,5 milions de clients al tancament del primer trimestre i una plantilla de 965 treballadors) des del 2006, ha representat una bona valoració dels actius, van considerar els experts del Sabadell, Citi i JB Capital. Els analistes d'aquesta última societat van indicar que la filial venuda s'ha valorat amb un múltiple de 7,1 vegades l'ebitda (benefici abans d'amortitzacions i interessos), un bon índex tenint en compte les condicions especials del mercat irlandès.

Així, el preu s'ha tancat un 30% per sobre de la mitjana pel consens d'analistes. L'activitat de la filial suposava un 1% dels ingressos de Telefónica, és a dir, uns 629 milions el 2012, una quantitat que va representar una caiguda del 13,1% sobre l'any anterior.

D'altra banda, Telefónica va superar els dos milions d'altes de la seva oferta Movistar Fusión durant el maig, sobre els 1,7 milions d'altes a què va arribar al final del primer trimestre. El 53% d'aquestes incorporacions són noves contractacions, segons va explicar ahir la companyia en una presentació feta davant d'analistes. Movistar Fusiónposa a disposició dels clients serveis combinats de telèfon fix i mòbil.

stats