Uber va duplicar beneficis a Espanya el 2017 i va traslladar tots els ingressos a Holanda

Com altres multinacionals tecnològiques, la companyia no tributa per les comissions a l'Estat

Uber Systems Spain, la filial espanyola d'Uber, va guanyar 163.514 euros a Espanya durant el 2017, fet que suposa duplicar pràcticament els 83.401 euros que va registrar durant l'exercici anterior. No obstant, l'aplicació de transport va aconseguir uns ingressos de 2,88 milions d'euros, també més del doble que el 2016, segons les dades dipositades per l'empresa al Registre Mercantil.

Els ingressos de la filial espanyola d'Uber corresponen a activitats de màrqueting i suport als serveis de la matriu, segons recull la plataforma als seus comptes anuals, i l'empresa els trasllada a la seva societat holandesa, Uber International Holding. Aquest és un sistema legal que fan servir altres multinacionals tecnològiques per no tributar els ingressos al país on els generen.

Així doncs, l'any passat Uber va pagar 53.817 euros en concepte de l'impost de societats a Espanya, 25.422 euros més que l'any anterior. Aquest és el segon any fiscal de la companyia californiana a l'Estat després del seu retorn amb el model de llicències VTC.