Yoigo anticipa una fusió d'operadores virtuals per fer força contra les tres grans del sector

L'operador preveu que es produeixi una consolidació dels OMV i no descarta una fusió amb Másmóvil

Les últimes fusions al mercat de les telecomunicacions espanyol han enfortit les tres grans operadores de telefonia i han posat les coses difícils als que s'havien alçat com l'alternativa, els operadors mòbils virtuals (OMV). Enmig d'aquest context de creixent competitivitat, Yoigo, el quart operador més gran de l'Estat, però a molta distància de Telefónica, Orange i Vodafone, va millorant resultats. Aquest primer trimestre del 2016, Yoigo ha augmentat més d'un 10% els ingressos i un 28% els beneficis. L'operador ha arribat als 218 milions d'euros, un resultat que fa pensar que els seus ingressos s'acostaran als 900 milions de facturació a finals d'any. 

Tot i això, durant el primer trimestre la companyia va perdre clients de telefonia mòbil si es compara amb el mateix període de l’any anterior. La pèrdua que va patir de 101.000 clients de prepagament no es va poder compensar amb els 53.000 nous clients de contracte que va aconseguir l’operadora.

Futures aliances

En la presentació de resultats de la companyia, el conseller delegat de Yoigo, Eduardo Taulet, ha destacat que de cara a aquest any l'objectiu és continuar creixent, i amb un "ambiciós" pla d'expansió de fins a 7.000 nodes que passa per estudiar ofertes d'Ericsson, Huawei, ZTE i Nokia que ja té sobre la taula per poder començar a llançar abans del tercer trimestre.

Després de les fusions d’ Orange amb Jazztel i de Vodafone amb Ono, els tres grans operadors s’han fet més forts, i recentment s’han permès apujar preus de diverses tarifes, com les dels paquets combinats o com el recent canvi de contracte de Movistar, que ha modificat per sorpresa les condicions de contracte als seus usuaris i els començarà a cobrar l’excés de consum de dades. És per això que, en vista a la creixent competitivitat del sector, el conseller delegat de Yoigo va anticipar ahir que la companyia pretén formar part d’una “consolidació del sector dels operadors mòbils virtuals”. De fet, no va descartar una fusió amb Másmóvil, un altre dels petits operadors del sector. Taulet va afirmar obertament que Yoigo està obert a “qualsevol operació que generi creixement i valor”. 

Orange vol el liderat de Movistar

Taulet també va explicar que continuen les converses entre TeliaSonera, la companyia sueca que controla el 76,6% de Yoigo, i la britànica Zegona. Fa temps que totes dues companyies es volen vendre la seva participació i, de fet, quan les grans operadores en van comprar de petites es va especular que Yoigo podria formar part d’aquestes fusions.

Finalment, la companyia va quedar fora del procés de consolidació, però ara vol ser protagonista en la nova onada que hi podria haver.