CRISI DEL DEUTE

Per les seves advertències als inversors

El Financial Times assegura que "Zapatero és o molt valent o molt estúpid”

El diari britànic exhorta Espanya a demostrar que pot sortir-se'n tota sola

La fermesa de José Luis Rodríguez Zapatero davant els inversors estrangers indica que el president espanyol és “o molt valent o molt estúpid”, segons el diari britànic Financial Times.


Zapatero va avisar ahir que els que especulen a curt termini amb Espanya als mercats internacionals hi sortiran perdent. “El seu desafiament és admirable –publica avui el diari–. El problema és que el seu comentari suscita el mateix dubte que ell pretén fer desaparèixer: com de vulnerable és Espanya a la crisi de la Zona Euro?”


El rotatiu britànic recorda que Espanya va patir una bombolla immobiliària i que les seves caixes es troben en una situació difícil que les ha obligat a fusionar-se entre elles. Afegeix que el problema d'Irlanda va ser que els seus bancs van ser incapaços de refinançar els seus deutes i es pregunta si els bancs espanyols podrien trobar-se amb un problema similar.

“El desafiament de Zapatero no és només manifestar, sinó demostrar que Espanya pot seguir endavant tota sola; si no fos així, el seu comentari només s'afegeix al sorollós diàleg de sords entre els líders polítics europeus i els mercats financers”, assegura el Financial Times. El diari assegura que aquesta incapacitat d'entesa entre les dues parts ha permès estendre una “catifa vermella per als especuladors”.


Més continguts de