Economia 04/09/2019

AB-Biotics deixarà de cotitzar al MAB després de l'opa de la japonesa Kaneka

La multinacional va aconseguir el control sobre el 100% de la catalana, que abandonarà la borsa

Ara
1 min
Els fundadors d’AB-Biotics, Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert.

BarcelonaEl consell d'administració de la biotecnològica AB-Biotics ha convocat una junta general extraordinària d'accionistes el 4 d'octubre per aprovar la seva sortida del mercat alternatiu borsari (MAB). A principis de juliol la companyia japonesa Kaneka va llançar una opa per controlar el 100% de la catalana, que es va quedar finalment en el 66%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En cas que s'aprovi l'exclusió de la borsa, Kaneka deixarà un mes perquè els accionistes que ho vulguin puguin comprar títols. El preu d'adquisició serà de cinc euros per acció, en la línia dels informes elaborats per la multinacional nipona per posar preu a AB-Biotics durant l'opa.

La biotecnològica catalana va sortir a la borsa al MAB el 2010 a un preu de 2,5 euros per acció, és a dir, la meitat del valor amb el qual deixarà de cotitzar. Kaneka va llançar una opa sobre el 60% que encara no controlava de la companyia, però després d'alguns estira-i-arronses amb accionistes minoritaris s'ha acabat quedant amb el 66% del capital. Tot i així, aquest percentatge li dona el control sobre AB-Biotics i ha desemborsat 16,7 milions d'euros.

stats