Economia 11/02/2015

Les accions d'Aena pugen un 20,6% en el seu debut en borsa

Els títols del gestor d'aeroports han arribat als 70 euros des dels 58 fixats com a valor de sortida

Ara
1 min
El president d'Aena, José Manuel Vargas, ha fet escenificat aquest dimecres a les 12h la sortida a borsa del gestor aeroportuari. EFE

MadridAena ha tancat la seva primera jornada en borsa amb un preu de 70 euros l'acció, un 20,69% més del preu fixat de 58 euros en l'oferta públiva de venda (OPV). Passades les dues del migdia, el preu del títol havia augmentat un 16% i ha anat augmentant fins arribar als 70 euros el títol al final de la sessió. Amb aquest preu de tancament, la capitalització en borsa del gestor d'aeroports queda establerta en 10.500 milions d'euros.

Amb repic de campanyes culmina així la privatització a l'Estat més important des de la venda d'Endesa el 1998. Els títols del gestor aeroportuari s'han disparat al mercat continu i han repuntat al cap d'uns minuts de la sortida a borsa fins als 47 euros l'acció, amb un augment del 16%.

El president i conseller delegat del grup, José Manuel Vargas, ha destacat que la bona resposta dels mercats, així com també una demanda de títols que s'ha multiplicat per cinc, es deu al fet que "poques vegades estem davant l'oportunitat de rebre una aerolínia mundial al mercat". A les dotze en punt del migdia Vargas ha realitzat el tradicional toc de campanya a la borsa de Madrid que ha marcat l'inici de la cotització. Ha dit que així es fa realitat "un somni" després d'un procés que ha qualificat de "llarg, complex, difícil, però amb èxit".

Amb el seu debut a borsa finalitza el procés de privatització parcial del 49% del gestor d'aeroports espanyols, mentre l'Estat en seguirà controlant el 51% en una espècie de monopoli encobert per evitar la liberalització de grans aeroports com el Prat o Barajas.

stats