Economia 20/06/2014

Felip Puig confia que "aviat" hi hagi un vol directe Barcelona-San Francisco

El conseller manté contactes amb autoritats californianes per instaurar una connexió que fins ara ha "impedit" l'estat espanyol amb el model centralitzat de gestió dels aeroports

Roger Mateos
1 min

San FranciscoEl conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, s'ha mostrat esperançat que “ben aviat” s'estableixi un vol directe regular entre Barcelona i San Francisco. Puig és un dels tres consellers que aquesta setmana es troben de viatge oficial a Califòrnia per estrènyer llaços econòmics, universitaris i institucionals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des de l'edifici The Bentley Reserve, a San Francisco, on ha presidit una sessió de treball sobre turisme amb directius d'empreses catalanes i nord-americanes, Puig ha explicat que en els darrers dies ha mantingut converses amb alts càrrecs de l'Ajuntament de San Francisco i del govern californià per mirar de fer efectiva aquesta connexió aèria.

Les autoritats californianes, també interessades, mantenen ja contactes amb companyies aèries, que “estan fent números”. Segons Puig, els càlculs i projeccions del Govern demostren que el vol ja seria “rendible des del primer any” i comptaria amb una demanda que el faria estable. “Esperem que sigui una realitat en els propers temps”, ha afirmat Puig, que no obstant això ha advertit que serà necessari que el govern espanyol “no ho continuï impedint” amb el seu model “centralitzat” de gestió aeroportuària.

Puig encapçala una delegació d'una desena d'empreses catalanes relacionades amb el turisme i gairebé trenta companyies del sector del mòbil, que busquen oportunitats de negoci a Califòrnia. En la seva gira ha visitat les seus de firmes com Microsoft, Hewlett Packard, Oracle o Dropbox.

stats