Economia 11/06/2015

Les aerolínies volen que l'equipatge de mà sigui més petit

L'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) aprova reduir la mida de les maletes un 40%

Europa Press
1 min
Un grapat  de bacteris resistents  dins la maleta

MiamiLes aerolínies internacionals volen que les maletes de mà siguin més petites, fins i tot més que el límit que marca Ryanair. L'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) ha aprovat aquest dijous una reducció d'un 40% de la mida de l'equipatge de mà per tal d'unificar la normativa entre totes les aerolínies. Tot i això, cada companyia podrà decidir si aplica o no aquest nou estàndard.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les noves mides aprovades per la IATA són 55x35x20 centímetres per a bosses i maletes de mà, mentre que fins ara el mínim era 56x45x25 cm. El nou estàndard és encara més petit que el que permet l'aerolínia 'low cost' Ryanair, que estableix unes mides màximes de 55x40x20 centímetres.

Tot i això, cada aerolínia podrà decidir si aplica o no aquesta nova normativa. Segons la IATA, són moltes les aerolínies que s'han mostrat interessades en aquesta mesura i introduiran els canvis en un termini curt de temps. El responsable d'aquesta associació, Tom Windmuller, calcula que entre 30 i 40 companyies aèries podrien aplicar la mesura.

stats