L'aeroport del Prat es dirà Josep Tarradellas a partir de divendres

El net del qui va ser president de la Generalitat participarà a l'acte protocol·lari de canvi de nom

Dos mesos després de l'anunci del canvi de nom, l'aeroport del Prat adopta formalment el nom de Josep Tarradellas Barcelona - El Prat. El nou nom serà oficial a partir d'aquest divendres, un cop el ministre de Foment, José Luis Ábalos, signi aquest dimecres l'ordre ministerial, segons ha pogut saber l'ARA. Per escenificar el canvi de nom, el Prat acollirà divendres a la tarda una breu cerimònia protocol·lària amb la presència de Guillem Tarradellas, net del qui va ser president de la Generalitat a l'exili durant la dictadura franquista, i del titular de Foment. A l'acte també hi haurà altres autoritats, entre elles el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

El govern espanyol va aprovar el canvi de nom al desembre, en el consell de ministres que va celebrar a Barcelona, sense pactar-lo amb la Generalitat. Segons l'executiu de Pedro Sánchez, es va voler fer "un gest" cap a Catalunya i es va considerar que posar el nom de Tarradellas –una figura molt rellevant en la història de Catalunya– era una "mesura carregada de simbolisme". 

Amb els tràmits burocràtics pel canvi de nom ja enllestits, el govern espanyol publicarà al BOE la mesura després de la signatura de l'ordre ministerial. Fonts de Foment apunten que podria ser divendres o dissabte. Segons fonts d'Aena encara no s'ha calculat el cost del canvi de nom, però podria ser similar al que va tenir el de l'aeroport de Barajas, entre 500.000 euros i un milió, diners que pagarà l'Estat. Ni Aena ni el govern espanyol ofereixen cap xifra oficial.

Més continguts de