Economia 24/07/2015

Airbnb veu restrictiu el nou marc legal que li ofereix el Govern

Paula Solanas
2 min
Airbnb veu restrictiu el nou marc legal que li ofereix el Govern

Airbnb no en té prou amb la proposta del Govern per regular els apartaments turístics. La companyia va criticar ahir en un comunicat que les solucions proposades per l’executiu podrien acabar per “restringir la capacitat dels residents locals per compartir les seves llars”. El servei en línia de lloguer d’habitacions lamenta que el text proposat la setmana passada pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que encara no s’ha fet públic, inclogui mesures com ara l’obligació de complir certs requisits de registre i la notificació a les administracions en cas que es decideixi compartir una llar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Airbnb, una solució d’aquest tipus suposaria “afegir càrregues reguladores desproporcionades sobre els amfitrions” i desincentivaria l’ús del seu servei. Un cop més, l’empresa ha reiterat que els seus usuaris han manifestat en diverses ocasions que estan disposats a pagar la taxa turística, que ja grava altres tipus d’allotjament a Catalunya com per exemple els hotels i els albergs de juventut. La proposta de la Generalitat establia diverses condicions com ara que l’amfitrió fos el propietari de l’habitatge, hi estigués empadronat i hi pernoctés durant l’estada del visitant. Aquestes premisses limitarien l’ús del portal, ja que és habitual que els seus usuaris ofereixin els seus habitatges quan estan desocupats. A més, els titulars de la llar només podrien cedir un màxim de dues habitacions i amb un límit de quatre mesos a l’any. Cada estada podria durar fins a 31 dies.

Lluny de París, Londres o Amsterdam

La companyia amb seu a San Francisco ha recordat que la Generalitat hauria de seguir l’exemple d’altres ciutats com París, Londres i Amsterdam, que ja han introduït marcs legals per regular aquest tipus d’allotjament. Així doncs, Airbnb considera que Catalunya ha de fer nous passos en el suport a l’economia col·laborativa i ha defensat els beneficis que pot suposar per als residents i les comunitats locals.

stats