Economia 11/07/2014

Aixequen la suspensió sobre les accions del banc portuguès Espírito Santo

Les vendes al descobert sobre les accions de l'entitat es mantenen encara interrompudes aquest divendres

Europa Press
1 min
El Banco Espírito Santo és el més gran de Portugal i l’únic del país que no ha rebut ajuts durant la crisi.

BarcelonaLa Comissió del Mercat de Valors Mobiliaris (CMVM) de Portugal ha decidit aixecar la suspensió que pesava des d'aquest dijous sobre la negociació de les accions del banc portuguès Espírito Santo (BES) al·legant que han cessat els motius que en justificaven la interrupció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El supervisor del mercat portuguès, però, manté encara la prohibició de realitzar vendes al descobert d'accions del banc fins aquesta mitjanit.

La negociació de les accions de Banco Espírito Santo va ser suspesa a mitja sessió de dijous, quan les accions queien per un 17,24%, la qual cosa situava la depreciació acumulada des del maig per sobre del 50%.

L'aixecament de la suspensió de la cotització arriba després que el banc informés que la seva exposició total a entitats del Grup Espírito Santo (GES) ascendia a 1.182,94 milions d'euros a 30 de juny del 2014.

Més de 357,7 milions corresponen a préstecs i bestretes a bancs, mentre que 749,2 milions són crèdits; 71,4 milions, valors, i 4,5 milions, altres conceptes.

L'entitat portuguesa més gran per volum d'actius i segona per capitalització de mercat ha dit que segueix a l'espera de conèixer el pla de reestructuració del grup Espírito Santo per calcular les pèrdues potencials per aquesta exposició.

stats