Economia 27/04/2015

El Círculo de Empresarios està més preocupat per "Catalunya que per l'auge dels populismes"

El president de l'entitat, Javier Vega de Seoane, creu que "gent sensata i ben informada està justificant una actitud separatista"

Efe
1 min

MadridEl president del Círculo de Empresarios, Javier Vega de Seoane, està "més preocupat per Catalunya que per l'auge del populisme, perquè gent sensata i ben informada està justificant i entenent una actitud separatista".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha afirmat aquest dilluns Vega de Seoane en una conferència organitzada per ABC i Deloitte, els quatre temes polítics que més preocupen al Cercle d'Empresaris són la ignorància, la frivolitat, la demagògia i la irresponsabilitat que ha definit com "els quatre genets desbocats d'aquest país".

En concret, el president del Círculo ha insisitit que si ha de triar més que els populistes, els preocupa la 'rauxa', que ha definit com a falta de seny. Seoane ha remarcat que des del govern espanyol, caldria "parlar" per rebaixar aquesta rauxa.

En referència a la corrupció en el món empresarial, el president del Círculo de Empresarios ha assegurat que "aquest no és un país corrupte" però ha admès que sí que hi ha persones que poden ser-ho.

D'altra banda, quant al mercat laboral, Javier Vega de Seoane ha dit que "els aturats estarien encantats de tenir un mercat laboral més flexible". El president de l'aquesta associació d'empresaris espanyols ha qualificat de "raonable" que Espanya creixi un 2,9% el 2015 tal i com ha avançat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Tot i això, ha insistit que les reformes són insuficients i que per reduir els nivells d'atur caldria flexibilitzar el mercat laboral.

stats