Economia 26/11/2013

El president valencià no entendria "en absolut" un sistema de finançament diferenciat per a Catalunya

El president valencià vol que la reforma "no parli de territoris" i demana al president del govern espanyol que no mantingui relacions bilaterals amb Catalunya per acordar un nou model de finançament singular

Efe
1 min
Mariano Rajoy i Alberto Fabra aquest dimarts a Madrid / EFE

MadridEl president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, ha reclamat aquest dimarts, davant del president espanyol, Mariano Rajoy, un sistema de finançament autonòmic que "garanteixi que els drets dels ciutadans siguin els mateixos a qualsevol punt d'Espanya" i que "no parli de territoris, sinó de persones", en una clara al·lusió a Catalunya. En aquest sentit, el president valencià ha dit que no entendria "en absolut" un sistema de finançament amb un tracte diferenciat per a Catalunya. "No poden haver-hi acords bilaterals amb ningú. L'acord ha de ser entre tots per tal de garantir que els serveis siguin els mateixos, independentment de la comunitat autònoma", ha remarcat.

Segons Fabra, el seu govern aposta per un nou sistema de finançament que "parli de persones i no de territoris", ja que "són moments per garantir serveis com la sanitat, educació i serveis socials a tots els ciutadans, independentment del lloc on visquin".

Fabra ha fet aquesta petició durant la seva intervenció en els esmorzars d'Europa Press, un acte presentat per Rajoy i en què el president valencià ha assegurat que l'actual model de finançament "és injust i crea desequilibris entre territoris".

El president de la Generalitat Valenciana ha apuntat que no és el moment de parlar d'"enfrontaments" entre comunitats i ha afegit que "no hi pot haver acords bilaterals", sinó que el nou sistema ha d'estar pactat "entre tots", encara que atenent a algunes "circumstàncies concretes de cada territori".

stats