Economia 13/10/2015

Un fons alemany adquireix la propietat de l’Heron City

En plena polèmica sobre la possible ampliació de l’Heron City de Can Dragó, a Barcelona, un fons oportunista alemany, tot i que residenciat a Jersey, n’ha adquirit la propietat

Xavier Grau
2 min
Un fons alemany adquireix  la propietat de l’Heron City

En plena polèmica sobre la possible ampliació de l’Heron City de Can Dragó, a Barcelona, un fons oportunista alemany, tot i que residenciat a Jersey, n’ha adquirit la propietat. El preu no s’ha fet públic, ni tan sols l’operació en si. Però a la seva pàgina web el fons, ActivumSG, recull que ha comprat un centre comercial a Barcelona, en una explicació amb una foto de l’Heron City i una descripció de la instal·lació. “És un projecte que es beneficia d’una elevada densitat de població i bones infraestructures, així com de sòlids arrendataris”, explica ActivumSG per defensar l’operació, avançada per El Confidencial. Heron City té un Mercadona, 16 sales de Cinesa, un gimnàs, un Hotel Ibis, a més de les botigues i els locals de restauració en els 100.000 metres quadrats que ocupa, dels quals 34.000 corresponen a establiments d’oci i comerç, 22.000 a zones comunes, i 44.000 a aparcament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest centre comercial, que és a tocar de les piscines de Can Dragó i té al costat un centre d’El Corte Inglés, també ha topat amb el nou govern municipal. L’anterior consistori, amb Xavier Trias d’alcalde, va autoritzar per silenci administratiu l’ampliació del centre en més de 6.000 metres quadrats. Aquest increment de superfície s’ha trobat amb l’oposició dels veïns i botiguers de la zona i l’equip del nou Ajuntament, que lidera Ada Colau, està buscant solucions. La tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, han mantingut reunions amb els afectats i han intentat obrir vies de diàleg amb els propietaris. Però Janet Sanz reconeixia aquest estiu: “El govern anterior va permetre a l’Heron City tenir uns drets, i no tenim els mitjans jurídics per denegar-los”.

Segon canvi de mans

No és la primera vegada que l’Heron City de Barcelona canvia de mans. El centre el van impulsar Layetana i Heron Internacional, que el van obrir l’any 2001. Però com que no va complir les expectatives el van posar a la venda i el desembre del 2006 va ser adquirit per un grup australià integrat per la companyia inversora Babcock & Brown i la immobiliària cotitzada en la borsa d’aquell país GPT Group. En aquesta venda hi va fer d’intermediària la consultoria CBRE.

stats