ALIMENTACIÓ
Economia 31/03/2014

Arrenca l'edició més internacional d'Alimentaria

Es preveu que el saló generi un impacte econòmic de 170 milions a Barcelona i l'àrea metropolitana

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, i els prínceps d'Astúries a la inauguració del Saló Alimentaria / PERE VIRGILI

BarcelonaAlimentaria ha obert aquest dilluns les portes de la vintena edició de la fira biennal dedicada a la indústria agroalimentària. En el certamen, celebrat a Fira de Barcelona, hi participen 140.000 professionals i 3.800 empreses expositores.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president d’Alimentaria i de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, va assegurar la setmana passada durant la presentació del saló que aquesta edició serà la més internacional i doblarà el nombre d’importadors i distribuïdors. N’hi ha més de 600, procedents sobretot de l’Amèrica del Sud, l’Amèrica del Nord i l’Àsia. Es calcula que aquests compradors participaran en més de 8.000 reunions de negoci amb les empreses participants, que suposen un 10% més que en l’edició anterior.

“La internacionalització és la nostra obsessió des de fa temps”, va assenyalar Bonet. Segons el president d’Alimentaria, la mostra vol ser una via d’accés perquè les empreses del sector, sobretot les pimes, puguin arribar a nous mercats. Aproximadament un 28% dels professionals que acudeixin al saló seran estrangers -uns 40.000- i s’espera que vuit de cada deu tinguin capacitat de compra al mercat.

La fira ocupa 94.500 metres quadrats del recinte Gran Via de l’Hospitalet. La previsió és que generi un impacte econòmic de 170 milions a Barcelona i l’àrea metropolitana.

Per la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació (FIAB), “Alimentaria és un aparador magnífic”. La indústria agroalimentària constitueix, segons la FIAB, el primer sector industrial en facturació de l’estat espanyol, amb un volum de vendes de 90.000 milions d’euros l’any 2013. El sector d’alimentació i begudes està format per un total de 29.196 empreses, el 96% de les quals són pimes, i dóna feina a 440.000 persones, el 20% de l’ocupació industrial d’Espanya.

L’any passat les exportacions van arribar als 22.594 milions d’euros, una xifra rècord en aquest sector, que espera aconseguir una facturació exterior de 115.000 milions l’any 2020.

stats