Economia 24/07/2012

Almirall rep llum verda per vendre el seu medicament estrella als EUA

La farmacèutica catalana començarà a comercialitzar el fàrmac a finals d'any al mercat nord-americà i espera vendre'l també a Europa els propers mesos

Efe
1 min

BarcelonaEls laboratoris Almirall han anunciat aquest dimarts que començaran a vendre el seu nou medicament estrella als Estats Units després que l'agència reguladora de productes farmacèutics d'allà, la FDA, hagi donat l'autorització.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El fàrmac, es començaria a vendre ja aquest any, també està en vies de rebre el permís per part de les autoritats europees durant el tercer trimestre, segons ha explicat l'empresa catalana.

Es tracta d'un medicament per tractar la malaltia pulmonar obstructiva crònica, l'anomenat Tudorza, que Almirall comercialitzarà juntament amb Forest Laboratories, una farmacèutica britànica amb qui comparteix els drets de venda.

La malaltia la pateixen 64 milions de persones arreu del món i que es caracteritza per una limitació contínua del flux d'aire, que fa que sigui difícil respirar.

El 2005, Forest Laboratories va rebre d'Almirall els drets de llicència als Estats Units, mentre que Kyorin Pharmaceutical té els drets de comercialització al Japó i Daewoong Pharmaceutical, a Corea. A Europa, està previst que es comercialitzi de la mà de Menarini.

El president de la farmacèutica catalana, Jorge Gallardo, ha assenyalat en un comunicat que l'aprovació d'aquest fàrmac per part de l'FDA demostra el compromís a llarg termini de la seva companyia amb el desenvolupament de medicaments per al sistema respiratori.

stats