Economia 31/07/2014

Alstom rebaixa a 130 els acomiadaments a Santa Perpètua i pacta un ERO temporal

Direcció i sindicats pacten un nou conveni que implica fer enrere la rebaixa unilateral de sous del 15% de mitjana de fa uns mesos a la planta

Elena Freixa
2 min
La plantilla d'Alstom ha acampat unes hores davant del Palau de la Generalitat per forçar la negocaciació

BarcelonaLa multinacional francesa Alstom ha arribat a un acord per deixar enrere mesos de conflicte laboral a la planta de Santa Perpètua de Mogoda. La direcció ha rebaixat de 193 a 130 els acomiadaments previstos a la fàbrica i s'ha avingut a que hi hagi 89 prejubilacions i un pla de baixes voluntari en què els qui marxin rebran indemnitzacions de 45 dies per any treballat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pacte també inclou un punt clau per donar per acabat el conflicte: la restitució del conveni col·lectiu que va vèncer al mes d'abril al centre de treball i que va fer que, davant la falta d'acord, s'apliqués el conveni provincial del metall i els sous es reduïssin una mitjana del 15%, segons va recordar ahir CCOO.

La direcció va matisar en declaracions a l'ARA que no es tracta d'un restabliment del conveni vençut sinó d'un de nou amb canvis en matèria de flexibilitat i d'incentius que han de fer de la fàbrica un centre més competitiu.

Ara, no només s'ha aconseguit el restabliment del conveni antic, sinó que Alstom ha promès increments salarials del 0,6% els anys 2015, 2016 i 2017, ha explicat a l'ARA el portaveu de CCOO al comitè, Dani García. "Es tracta d'una victòria sobre la reforma laboral", ha insistit.

El final del conflicte laboral, però, no vol dir que a la fàbrica d'Alstom de Santa Perpètua se li hagin acabat els problemes, ja que la plantilla encara està pendent que el grup assigni nous projectes que en garanteixin el futur. De fet, en el marc de l'acord amb els sindicats hi ha també l'aplicació d'un ERO de dos anys per a tota la plantilla que queda (més de 400 persones) per salvar en un primer moment la falta de producció. "Esperem que ens assignin projectes i que l'ERO no s'hagi d'aplicar en la seva totalitat", ha dit García.

stats