ECONOMIA
Economia 15/02/2012

Brussel·les elogia la Generalitat per les retallades: "A Catalunya s'estan fent els deures d'una forma molt assenyada"

El portaveu econòmic Amadeu Altafaj diu que el Govern està aconseguint netejar els comptes públics i posar les bases per estimular el creixement. Nega que Rajoy hagi inflat el dèficit de Zapatero per poder lluir una xifra més bona el 2012

Ara
1 min
El portaveu del comissari europeu d'Economia, Amadeu Altafaj, va  remarcar que la CE farà una proposta d'equilibri del deute.

BarcelonaEl portaveu econòmic de la Comissió Europea, el català Amadeu Altafaj, assegura que la Generalitat està treballant de manera eficient per reduir el dèficit i complir amb les exigències de Brussel·les. "A Catalunya s'estan fent els deures d'una forma molt assenyada", ha dit Altafaj en una entrevista a 'El món a RAC1'. "S'intenta que les reformes no afectin els sectors més tocats pel creixement. És molt difícil netejar els comptes públics i posar les bases per estimular el creixement, però no és impossible", ha remarcat el portaveu del comissari d'Afers Econòmics Olli Rehn.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Altafaj insisteix que Brussel·les "no té cap raó per posar en dubte" les xifres sobre el dèficit que ha donat el govern espanyol. Una informació publicada aquest dimarts per l'agència Reuters assegurava que el govern de Rajoy ha inflat el dèficit del 2011 del govern de Zapatero per poder lluir una millor xifra el 2012. Reuters citava tres alts càrrecs de la Unió Europea. Ahir, la Comissió Europea ja va dir que no tenia dades sobre aquest aspecte.

L'agència d'estadístiques comunitària, l'Eurostat, verifica dos cops l'any les xifres de deute públic i del dèficit. L'abril que ve presentarà les noves dades i es podrà comprovar si el govern de Rajoy ha inflat la xifra, segons la UE. "Creiem que serà molt propera a la que s'està avançant aquests dies, malauradament per l'economia espanyola", ha dit Amadeu Altafaj.

stats