Economia 13/12/2017

Amancio Ortega abandona els càrrecs que tenia a 53 filials d'Inditex

El fundador del grup de Zara deixa societats com Berskha, Massimo Dutti o Oysho

Agències
1 min
Amancio Ortega, fundador de Zara

MadridEl fundador d'Inditex i una de les fortunes més importants del món, Amancio Ortega, comença a retirar-se dels càrrecs de responsabilitat del grup. Tal com consta al registre mercantil de la Corunya, ha abandonat la seva condició d'apoderat de fins a 53 de les filials d'Inditex.

Concretament, Ortega, que té una participació del 59,2% al gegant tèxtil, ha deixat de ser apoderat de Berskha, Lefties, Oysho, Pull & Bear, Stradivarius, Tempe Diseño, Zara Home Logística, Zara Diseño i Massimo Dutti, entre les 53 societats en què figurava fins ara amb aquest càrrec.

Segons fonts coneixedores d'aquests moviments citades per Europa Press, aquesta mesura és "purament administrativa" i no té cap impacte a les societats del grup perquè Ortega va cedir les funcions executives de la companyia el 2011 a Pablo Isla.

El fundador d'Inditex es manté com la primera fortuna d'Espanya i una de les més importants del món, amb un capital de 70.000 milions d'euros que equival a la dels 51 milionaris següents segons la llista Forbes espanyola. Aquest novembre va elevar a 1.256 milions d'euros el que cobrarà aquest 2017 gràcies als últims dividends repartits per la firma tèxtil.

La confirmació de la seva sortida de les filials del grup se sap just després que la companyia hagi comunicat un benefici net de 2.341 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, un 6% més respecte el mateix període de l'exercici anterior.

stats