Economia 13/05/2015

Amancio Ortega recupera la medalla de bronze en el rànquing dels més rics del món

El màxim accionista d'Inditex supera el mexicà Carlos Slim i se situa darrere de Bill Gates i Warren Buffett

Ara
1 min
Sí: Amancio Ortega, Laura Vidal. No: Mariano Rajoy, Tony Blair

BarcelonaEl propietari i fundador d'Inditex, Amancio Ortega, torna a ser el tercer home més ric del món en superar el mexicà Carlos Slim en el rànquing diari que elabora l'agència de notícies 'Bloomberg'. La fortuna de l'empresari gallec se situa al voltant dels 67.900 milions de dòlars, uns 60.457 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'home més ric del món segons 'Bloomberg' és el fundador de Microsoft Bill Gates, amb 85.600 milions de dòlars, uns 76.200 milions d'euros. En segon lloc hi ha l'inversor Warren Buffet, amb una fortuna de 63.400 milions d'euros.

El principal accionista d'Inditex ha remuntat una posició perquè segons l'agència nord-americana, les vendes d'aquesta compayia espanyola han crescut un 31% des del 2012 i des de principis d'any la fortuna d'Ortega també hauria augmentat els 6.800 milions de dòlars. La riquesa d'Amancio Ortega va superar per primera vegada els 60.000 milions d'euros el març també segons va publicar 'Bloomberg'.

D'altra banda, el fundador d'Inditex és l'únic espanyol en les primeres 200 posicions i supera la riquesa del fundador d'Ikea, en la vuitena posició, i de la viuda de la cadena nord-americana de supermercats Wal-Mart, la dona més rica i la desena persona amb major fortuna del món.

stats