Economia 24/07/2019

Amazon obrirà un nou centre de distribució a Barberà del Vallès que donarà feina a 230 persones

Serà el setè centre que té la companyia a Barcelona

1 min
Imatge de com serà el nou centre de distribució

La multinacional Amazon ha anunciat aquest dimecres que obrirà el seu setè centre a Barcelona, a Barberà del Vallès, que donarà feina a 230 persones en els pròxims tres anys. Es tracta d'una planta d'última generació i la primera d'Europa que disposarà de la tecnologia Pegasus, un sistema de gestió individual de les comandes a través d'una cinta transportadora que col·loca el paquet a través d'un camp robotitzat a la rampa adequada en funció del destí.

Les noves instal·lacions tindran una superfície útil de més de 28.000 metres quadrats, equivalent a quatre camps de futbol, i gestionaran els paquets rebuts des dels centres logístics d'Amazon abans de ser traslladats a les estacions logístiques, on són recollits pels repartidors.

Segons la multinacional, la planta aprofita la tecnologia de les plantes d'emmagatzematge d'Amazon Robotics ja utilitzada en altres centres, on es fan servir robots. En aquest cas, en lloc de moure els productes en grans estanteries les unitats robòtiques gestionen els paquets de manera individual.

El director de centres de distribució a la Unió Europea, Dennis Oates, ha explicat que l'empresa formarà els treballadors en el camp dels robots i en l'especialització del control de fluxos de mercaderies. "Estem molt emocionats de veure que els nostres centres són cada vegada més sofisticats, a mesura que la tecnologia d'Amazon Robotics evoluciona", ha comentat.

Per la seva banda, l'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, ha assenyalat que la instal·lació de la nova planta suposa un "valor afegit" i que "denota confiança en la situació estratègica del nostre municipi, la generació de treballs estables i de qualitat".

stats