Economia 22/01/2016

Amazon ja ha signat l'opció de compra pels terrenys del Prat

La multinacional nord-americana ha pagat tres milions d'euros com a paga i senyal fins que es tanqui l'operació de manera definitiva cap a l'estiu

Júlia Manresa
2 min
Amazon ja té a Madrid les oficines centrals a Espanya i un centre logístic.

BarcelonaUn pas més en el procediment oficial perquè el centre logístic d'Amazon al Prat del Llobregat pugui començar les obres. El gegant del comerç electrònic ha signat aquest matí l'opció de compra pels terrenys del Prat del Llobregat on preveu instal·lar-hi un dels centres logístics més grans del sud d'Europa, tal com es va fer oficial el desembre passat.

Un portaveu de la companyia ha explicat que els representants d'Amazon han signat aquest divendres l'opció definitiva per l'adquisició dels terrenys, que implica el pagament del 10% del preu final del terreny com a paga i senyal, és a dir de tres milions d'euros del total de 30 milions previstos.

Aquest és un pas més dins els tràmits que la companyia ha de dur a terme per adquirir definitivament els terrenys que la Generalitat li va adjudicar. A partir d'ara, la previsió és que de cara a l'estiu la companyia comenci els tràmits per aconseguir els permisos d'obres i altres tràmits, com ara la potència energètica per començar a construir-hi el centre, del qual la companyia no vol fer més detalls.

A més, l'aposta d'aquesta multinacional nord-americana per Catalunya es va reafirmar a principis de 2016 quan es va saber que Amazon ha llogat un establiment de l'Eixample de Barcelona per obrir-hi un centre d'atenció al client de format innovador que l'empresa no vol detallar.

Quan la Generalitat, a través de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), va fer publica l'adjudicació dels terrenys a la multinacional del comerç en línia va afirmar que es crearien al voltant d'uns 2.000 llocs de treball amb les noves instal·lacions. Tot i això, l'empresa no assegura que el nombre final de treballadors sigui aquest ni tampoc dóna més detalls sobre la inversió que implicarà o el tipus de projecte.

stats