Economia 13/06/2013

Apple s'adona que la mida (de la pantalla) sí que importa

Reuters i Bloomberg asseguren que la marca prepara un iPhone amb una pantalla de 5,7 polzades per competir amb Samsung i entrar a la lliga de mòbils grans

Arantxa Garcia
2 min

BarcelonaApple ha començat la seva renovació. I és que la marca nord-americana ja no és omnipotent: Samsung s'ha convertit en el seu gran enemic, i ha de competir amb la diversitat d'ofertes amb què compta la marca coreana. Això mentre Google ataca el mercat de terminals amb Nexus i la resta de marques aposten per mòbils millors i cada cop més grans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sistema operatiu iOS 7, presentat dilluns passat, 10 de juny, a San Francisco, serà el cervell de la nova generació d'iPads i iPhones. La gran novetat és un possible iPhone de 5,7 polzades, segons han coincidit a difondre diverses fonts com Reuters i Bloomberg. Cada polzada equival a 2,54 centímetres.

Apple ja va innovar el setembre passat amb l'iPhone 5, que mesura 4 polzades. Aquest model trencava amb les 3,5 polzades que van mantenir les seves pantalles durant 6 anys. Aquesta és "la grandària perfecta pels consumidors", va afirmar Steve Jobs en la presentació del dispositiu el 2007.

Tot i l'augment de 3,5 a 4 polzades, l'iPhone 5 és un dels mòbils amb la pantalla més petita. El Nokia Lumia 920 té 4,5'', l'HTC One, 4,7'', i el Samsung Galaxy SIII, 4,8''. Amb pantalles de 5 polzades hi ha el Galaxy S4 i el SonyXperia Z.

Canvi de cicle

És el moment del canvi i Apple s'apunta als mòbils grans. Segons fonts dels proveïdors asiàtics, almenys està estudiant dos nous models: un amb pantalla de 4,7 polzades i un altre amb pantalla de 5,7. Però no hi ha res segur, ja que, tal com defensa un dels proveïdors, "ells constantment canvien les especificacions del producte fins a l'últim moment, per tant, mai es pot saber com serà el prototip final".

La potent marca no només farà créixer les pantalles dels seus dispositius. També té previst incorporar un ventall de 5 o 6 colors. Però aquests només estaran disponibles per al model més assequible i serviran per diferenciar-lo del model més exclusiu, que mantindrà els colors blanc i negre. Segons Reuters, la versió barata tindrà una carcassa de plàstic i tindrà un preu al voltant dels 99 dòlars. Amb la reducció del preu, es vol cobrir el forat dels mercats de països en creixement, com la Xina i l'Índia.

No disposar de diferents mides d'iPhone ha estat una de les principals crítiques a Apple. ¿Per què no ho han fet amb els mòbils i sí amb els iPads i iPods? En la conferència AllThingsD del mes passat, Tim Cook, director executiu de la marca, va dir: "No ho hem fet fins ara. Però això no tanca les portes per al futur".

Com és habitual, Apple no s'ha pronunciat. Malgrat el tradicional silenci de la marca, Reuters informa que Sharp i LG subministraran les pantalles per a l'iPhone 5S i l'iPhone més assequible. Hon Hai Precision Industry i Pegatron serien els encarregats del muntatge dels aparells.

stats