Economia 11/02/2013

El número 2 de la CEOE paga part del sou dels seus treballadors en negre, segons la SER

Cuiners i cambrers del grup de restauració d'Arturo Fernández asseguren a l'emissora que reben part del salari en un sobre

Ara
1 min
El vicepresident de la CEOE i antic conseller de Bankia, Arturo Fernández, cobrava 3.000 euros per cada reunió del consell.

BarcelonaEl vicepresident de la CEOE, Arturo Fernández, ha pagat en negre part del sou dels seus treballadors durant anys, segons informa aquest dilluns la Cadena SER. L'emissora diu que és una pràctica habitual a l'empresa de restauració Grupo Arturo Cantoblanco, que dirigeix el número dos de la patronal espanyola. L'empresa s'encarrega de la restauració a l'Assemblea de Madrid, a alguns hospitals madrilenys i al Congrés dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pagament "ha arribat a ser la meitat del sou", denuncia la SER, que ha parlat amb cambrers, cuiners i encarregats actuals i de fa uns anys de l'empresa. Alguns dels treballadors han preferit no donar la cara, però un d'ells, César Augusto Rocha, explica el cas en un vídeo. Els treballadors denuncien haver cobrat part del sou en un sobre, en B, per dos conceptes: hores extres i complements de responsabilitat. Un altre extreballador mostra en un altre vídeo el sobre amb la seva nòmina i el salari en negre. En declaracions a la SER mateix, Arturo Fernández ha negat rotundament el pagament en B i ha dit que tot plegat és una "cacera de bruixes cap als empresaris".

stats