Economia 20/08/2018

Atlantia cau més d'un 8% a la borsa

La companyia perd 5.747 M€ de valor en una setmana

Ara
2 min
S'enfondra un tram de 100 metres d'un pont d'una autopista a Gènova

BarcelonaLes accions del grup italià d'infraestructures Atlantia, que divendres van rebotar a la Borsa de Milà, continuaven aquest dilluns el camí a la baixa. En obrir la sessió, les accions no es podien negociar per l'allau d'ordres de venda. A mig matí, però, perdien un 8,8% del seu valor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, l'acció d'Atlantia, que divendres va tancar a 19,34 euros, es pagava poc abans del migdia d'aquest dilluns a 17,64 euros. Una xifra molt lluny dels 24,88 euros de cotització de dilluns passat, el dia abans de enfonsament del pont Morandi de Gènova.

Amb la caiguda d'aquest dilluns, la companyia, que és la capçalera d'Autostrade –la concessionària del pont–, ha perdut en només set dies quasi 5.747 milions d'euros de capitalització, ja que ha passat dels 19.300 milions de dilluns passat a tot just els 14.800 milions d'avui.

D'aquesta manera, la cotització d'Atlantia acumula una caiguda de gairebé el 30% des de dilluns passat, abans de la caiguda del pont de Gènova, que ha provocat 43 víctimes mortals de moment.

Divendres passat el primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, va anunciar que el govern ha iniciat les gestions per retirar a Autostrade la concessió per explotar l'autopista A-10, la del pont Morandi, després que aquesta important infraestructura es desplomés parcialment dimarts passat.

Conte va indicar que Autostrade "té dret a fer arribar les seves pròpies observacions en el termini de 15 dies, tenint en compte que el desastre és un fet objectiu i inimpugnable i que la responsabilitat d'evitar-ho era de la concessionària per les seves obligacions de manteniment i custòdia".

Dissabte el conseller delegat d'Atlantia, Giovanni Castellucci, va anunciar la creació d'un fons de 500 milions d'euros per ajudar les famílies de les víctimes i els veïns de Gènova que han perdut casa seva, i també va oferir la possibilitat de reconstruir el pont en només vuit mesos.

stats