Economia 05/01/2015

Báñez diu que el 2015 es crearan "encara més llocs de treball" que el 2014

Espanya va crear ocupació el 2014 per primer cop en els últims set anys. El govern de Rajoy aprofita la notícia per seguir venent optimisme: assegura que superaran "amb escreix" les previsions oficials

Europa Press
2 min
La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez. EFE

MadridLa ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, s'ha mostrat aquest dilluns "convençuda que les xifres finals d'ocupació el 2015 superaran amb escreix les previsions oficials", a la qual cosa ha afegit que, en aquesta circumstància, "l'estabilitat en ocupació és el gran objectiu del govern [central] per al 2015".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans després de la roda de premsa oferta pels secretaris d'estat d'Ocupació i Seguretat Social, Engracia Hidalgo i Tomás Burgos, per avaluar les dades d'atur i afiliació del mes de desembre, Báñez ha assegurat que aquestes xifres "certifiquen que la recuperació s'ha produït".

"El 2014 ha estat l'any de la recuperació amb ocupació a Espanya", ha dit, i ha afegit que "són dades que animen a seguir treballant i sumant voluntats, juntament amb els sindicats, els empresaris, els treballadors i les administracions públiques, perquè els treballadors i les famílies "tinguin l'oportunitat que necessiten i es mereixen".

Dit això, Báñez ha precisat que "l'ocupació és el repte del govern [central]", per al qual treballarà "dialogant de manera constructiva". "Perquè volem que el conjunt dels anys 2014 i 2015 sigui el de la recuperació i el de l'impuls definitiu de l'ocupació de qualitat".

En aquest sentit, la ministra d'Ocupació ha assenyalat que "les previsions econòmiques a l'inici de 2014 eren molt més modestes que les dades finals", i que "s'espera que les xifres reals de 2015 siguin encara superiors a les de 2014", ja que l'economia creixerà encara més i la demanda interna també agafarà més impuls. "Els factors externs i interns milloren amb claredat i això s'ha d'anar traduint en un nombre més elevat d'ocupacions de qualitat", ha afegit.

Finalment, preguntada per les declaracions del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que la setmana passada va assegurar que els treballadors espanyols ja no tenen por de perdre la feina, Báñez s'ha limitat a assenyalar que "ara hi ha més confiança a trobar una feina que el 2011". "Sé que la majoria de la societat tenen confiança, ha canviat el clima del país", ha sentenciat.

stats