Economia 29/11/2013

L'atur a la zona euro baixa lleugerament fins al 12,1%

A l'octubre la desocupació va registrar una dècima menys que al setembre

Laia Forès
1 min

Brussel·lesLes dades d'atur de l'octubre confirmen la tendència a una millora, encara que molt feble, de la situació econòmica a l'eurozona. Segons ha publicat l'oficina d'estadístiques comunitària, Eurostat, l'atur dels països de l'euro es va situar en el 12,1%, una dècima menys que al setembre. En comparació amb el mateix mes de l'any anterior, però, l'atur és més elevat (11,7% a l'octubre del 2012).

Espanya continua en la segona posició en el rànquing de l'atur. A l'octubre va registrar una taxa del 26,7%, només superada per Grècia, tot i que del país hel·lè només hi ha dades disponibles de l'agost. En el conjunt de la Unió Europea, la desocupació a l'octubre es manté estable en el 10,9%.

Entre els socis de l'euro, els països amb un nivell d'atur més baix són Àustria (4,8%), Alemanya (5,2%) i Luxemburg (5,9%). Els més afectats per l'atur a Europa continuen sent els joves, amb taxes de desocupació que en el cas d'Espanya se situen en el 57,4%, segons Eurostat. De fet, l'Estat va registrar una dècima més d'atur a l'octubre que al setembre (26,7%), tot i la millora a la zona euro.

stats