Economia 05/09/2014

El 60% dels fons que reben les comunitats per crear ocupació estaran vinculats a objectius

El govern espanyol aprova la seva estratègia d'ocupació fins al 2016

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl govern espanyol ha aprovat aquest divendres la seva estratègia per crear ocupació fins al 2016 amb poques concrecions però sí aprofitant per assegurar que el 2014 ha estat "el millor inici" de l'any pel que fa la reducció de l'atur des que va començar al crisi perquè les taxes de creixement del PIB ja s'equiparen amb les del creixement dels llocs de treball. "Aquesta és la veritable revolució de la reforma laboral, la transformació estructural del mercat de treball", ha dit.

Un dels punts forts de l'anomenada Estratègia d'Activació per al Treball 2014-2016 és que sis de cada deu euros que rebin les comunitats autònomes a partir del 2015 aniran lligats al compliment d'objectius. Si no és així, se'ls retiraran els fons, que per a aquest any pugen fins als 1.252 milions d'euros, dels quals 176 milions van per a Catalunya. Enguany, quatre de cada deu euros que reben les comunitats van lligats al compliment d'objectius.

Segons la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, Espanya es converteix així en un país pioner a vincular els fons europeus a l'obtenció de resultats.

El consell de ministres també ha aprovat el Pla Anual de Política d'Ocupació 2014, que recull objectius comuns per als serveis públics d'ocupació. El pla, segons Báñez –que no ha explicat per què s'aprova després d'un mes d'agost amb dades negatives per a l'atur–, compta amb 422 actuacions i amb sis eixos d'actuació concreta: orientació, formació, oportunitats de treball, igualtat d'oportunitat, emprenedoria i millora del marc institucional del sistema nacional d'ocupació.

stats