L'australià Craig Wright es proclama l'inventor del 'bitcoin'

L'empresari assegura a la BBC que és ell qui està darrere del pseudònim Satoshi Nakamoto, pare d'aquesta moneda virtual

L'empresari australià Craig Wright ho ha dit públicament per primer cop: ell és l'inventor del 'bitcoin', una moneda virtual revolucionària que va aparèixer el 2008 i que avui ja mou milions de dòlars.

Wright ha parlat amb la BBC en exclusiva per proclamar que darrere el pseudònim Satoshi Nakamoto, amb el qual s'identificava fins ara el pare del 'bitcoin', hi era bàsicament ell. "Jo n'era la major part, però altres m'ajudaven", ha sentenciat.

L'empresari australià ha decidit fer aquest pas per blindar la resta del seu equip que vol restar, ha insistit, en l'anonimat.

A finals de l'any passat, les sospites que Wright podia ser l'inventor de la moneda virtual van sortir a la llum i diversos mitjans van informar d'una inspecció d'agents de l'agència tributària australiana al seu domicili. El mateix empresari els hauria confirmat la seva identitat en interrogatoris successius.

La Reserva Federal dels EUA feia anys que el buscava per considerar el 'bitcoin' una amenaça contra el dòlar. Wright ha lamentat que se'ls està fent la vida impossible no només a ell, sinó als seus familiars, amics i als seus treballadors.

"Alguns em creuran i d'altres, no, però no m'importa", ha dit a la cadena britànica. Ha subratllat que no vol fama ni diners, sinó que el deixin estar.