Automoció

Seat triplica la seva planta solar: podrà carregar mig milió de cotxes elèctrics l'any

La companyia instal·larà 39.000 nous panells solars als seus centres de producció

2 min
Panells solars a la planta de Seat.

BarcelonaSeat triplicarà la capacitat d'autogenerar energia renovable a través de 39.000 nous panells solars, segons ha informat aquest dijous la companyia. Amb l'ampliació de Seat al Sol –la planta fotovoltaica de la companyia–, s'instal·laran panells solars en una superfície de 233.000 metres quadrats als seus tres centres de producció a Martorell, el Prat de Llobregat i Barcelona, dins de l'objectiu de descarbonització dels processos productius.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nova instal·lació serà una de les més grans d'Europa en autoconsum. Oferirà 21 megawatts (MW) de potència addicionals i autogenerarà una quantitat estimada de 29 gigawatts-hora (GWh) d'energia renovable a l'any, electricitat suficient per carregar completament 500.000 Cupra Born, el primer cotxe 100% elèctric de la companyia.

“Seat al Sol reafirma l'objectiu de descarbonitzar les nostres instal·lacions i reforça la importància de les energies renovables com a element competitiu a la nostra indústria", ha dit Markus Haupt, vicepresident executiu de producció i logística de Seat.

Instal·lació actual

Seat al Sol es va posar en marxa el 2013. Compta amb un total de 53.000 panells fotovoltaics a les teulades dels tallers de la fàbrica i de les zones d'emmagatzematge dels cotxes fabricats a la planta de Martorell, ofereix 11 megawatts (MW) de potència i autogenera 17 GWh d'energia renovable cada any. Amb l'ampliació, el projecte d'energia solar de la companyia produirà a partir del 2024 un total de 32 megawatts (MW) de potència i 46 gigawatts-hora (GWh) d'energia neta a l'any. La posada en marxa de les noves plantes fotovoltaiques, que es desenvoluparan en col·laboració amb Conecta2 Energía, empresa espanyola comercialitzadora d'energia independent, està prevista per al 2024. A més de la seva instal·lació als tres centres de producció, Seat al Sol s'estendrà als aparcaments dels empleats a Martorell, maximitzant així l'ús de panells solars per autogenerar energia renovable.

stats