Automoció
Economia Automoció 10/08/2022

Wallbox accelera: duplica vendes i compra dues empreses

La companyia catalana de carregadors per al cotxe elèctric va perdre 37 M€ el segon trimestre

2 min
La fàbrica de Wallbox a la Zona Franca en una imatge recent.

BarcelonaLa inflació i els entrebancs relacionats amb el mercat de l'energia no pertorben, de moment, l'evolució de Wallbox. Tot i això, la companyia de carregadors per al cotxe elèctric ha presentat aquest dimecres uns resultats que, en el capítol dels ingressos, més que dupliquen els que registrava en el segon trimestre del 2021. De l'abril al juny d'enguany, el grup va facturar 39,5 milions d'euros, un 124% més que l'any passat, i va vendre prop de 64.000 dels seus carregadors. El ritme inversor de Wallbox, però, explica que els seus comptes es tanquin de nou amb números vermells. En el segon trimestre va perdre 37 milions d'euros, una xifra que no preocupa al seu director financer, Jordi Lainz. "El pla de negoci contempla la rendibilitat a partir del 2024 amb ebitda [el resultat després d'impostos, amortitzacions i interessos] positiu", ha assegurat en roda de premsa.

De fet, el grup també ha anunciat la compra de dues companyies per seguir creixent, ara que la seva plantilla ja supera els 1.100 treballadors. Wallbox serà el nou propietari de Coil, una empresa d'instal·lació de carregadors per a vehicles elèctrics nascuda als Estats Units, i també d'Ares Electronics, un grup espanyol que es dedica a l'assemblatge i el disseny de plaques de circuits impresos. Totes dues operacions s'han fet en un 70% amb accions de Wallbox i la catalana ha evitat concretar l'import de les adquisicions. El seu conseller delegat i cofundador, Enric Asunción, s'ha limitat a apuntar que aquestes incorporacions contribuiran a ampliar la seva capacitat productiva i, per tant, també tindran un impacte positiu en les vendes de cara a l'any que ve.

El mes que ve Wallbox estrenarà la seva nova fàbrica a Arlington (Texas), amb una capacitat de produir 250.000 carregadors per al cotxe elèctric. En aquest sentit, el seu director general als Estats Units, Douglas Alfaro, ha destacat la importància del pla de subvencions als vehicles elèctrics i la recàrrega llançat per l'administració d'aquest país i que inclou el desplegament d'una xarxa de 500.000 punts de recàrrega fins al 2030 i incentius a la compra de vehicles. A més, Wallbox també preveu beneficiar-se dels acords amb nous socis de la indústria de l'automoció com ara el fabricant japonès Nissan, per proporcionar carregadors i instal·lacions de recàrrega als compradors del nou Ariya als EUA.

Per al conjunt del 2022, Wallbox preveu ingressar entre 175 i 195 milions d'euros, fet que suposaria un creixement interanual d'entre el 145% i el 170%.

stats