La quota dels autònoms augmentarà entre 50 i 60 euros anuals el 2019

El govern espanyol i les associacions de treballadors per compte propi anuncien un principi d'acord

El govern espanyol i les principals associacions espanyoles de treballadors autònoms han arribat aquest dimecres a un principi d'acord per apujar la quota d'autònoms entre 50 i 60 euros l'any, segons han anunciat a Twitter els responsables de les associacions ATA i Upta. 

Al mes suposarà un augment d'entre 4 i 5 euros, una xifra que queda lluny de les quantitats que va posar sobre la taula el govern espanyol en les primeres reunions amb les organitzacions d'autònoms, que arribaven fins als 50 euros al mes. De fet, l'augment de la quota està en línia amb les pujades dels últims anys.

A canvi de l'augment, l'executiu de Pedro Sánchez es compromet a millorar les prestacions per cessament d'activitat, formació, contingències professionals i incapacitat temporal. L'acord inclou el dret d'atur per a tots els autònoms i que la duració de la prestació es dupliqui.

També es flexibilitzaran els criteris per accedir-hi. Fins ara, els criteris per rebre un subsidi d'atur són molt estrictes i bona part de les sol·licituds eren rebutjades. Entre les novetats pactades, pendents de ratifiació per totes les parts, també destaca que els autònoms podran rebre una bonificiació del 100% en cas d'incapacitat temporal.

Més continguts de