Economia 11/12/2018

Foment abaixarà un 30% el peatge de les nou autopistes rescatades a partir del 15 de gener

Sis d'aquestes autopistes són a Madrid

Ara
1 min
Uns 11.000 vehicles circulen cada dia per la R-3

BarcelonaEl peatge de les nou autopistes rescatades i gestionades pel ministeri de Foment baixarà una mitjana del 30% a partir del 15 de gener del 2019, segons ha anunciat aquest dimarts el ministre de Foment, José Luis Ábalos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Això generarà un augment del trànsit en aquestes vies i dels seus ingressos", ha indicat el ministre sobre aquestes nou autopistes durant una conferència organitzada per 'El Economista'.

Les vies a les quals Foment abaixarà el peatge són les quatre radials de Madrid, la Madrid-Toledo, la que uneix la capital amb l'aeroport de Barajas, l'Ocaña - La Roda, la Cartagena-Vera i la Circumval·lació d'Alacant.

Es tracta de les nou vies de pagament que van entrar en fallida durant la crisi. El ministeri de Foment les va rescatar a començaments d'aquest any i des de llavors les gestiona a través de la seva societat pública Seittsa.

En aquestes autopistes, doncs, no s'aplicarà la pujada mitjana de l'1,67% que es registrarà a partir de l'1 de gener als peatges de la resta de vies de pagament de la xarxa estatal.

stats