Pagaments

Prop de tres hores sense poder pagar amb targeta o Bizum per una caiguda del sistema de Redsys

La plataforma de pagaments assegura que s'ha resolt el problema

2 min
Targetes de crèdit

Barcelona"Si no poden pagar en efectiu no entrin". Aquest era el missatge que donava aquest migdia la dependenta del súper del Mercat de Sant Gervasi de Barcelona als seus clients. Una caiguda de les comunicacions de la plataforma de pagaments Redsys ha deixat sense funcionar els datàfons per al pagament amb targeta de crèdit, mòbil, rellotges intel·ligents i werables durant unes tres hores. Tampoc funcionava el pagament amb l'aplicació Bizum, i alguns caixers automàtics tampoc donaven servei.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'avaria s'ha detectat poc després de les 13 hores, amb les consegüents queixes dels clients en directe, a través dels serveis d'atenció al client de les seves entitats i a la xarxa social X (abans Twitter). A través d'aquesta plataforma, Redsys explicava cap a les 16 hores que el problema s'havia resolt.

L'avaria ha afectat els pagaments a gairebé tota la geografia espanyola. Clients de Barcelona, però també de Madrid o Sevilla, entre molts altres, es queixaven als seus bancs que no podien efectuar els pagaments, i això ha perjudicat especialment moltes botigues, sobretot d'alimentació, que dissabte al matí augmenten les seves vendes quan les famílies fan la compra setmanal. La restauració també s'ha vist molt afectada per no poder cobrar als seus clients.

Les principals entitats bancàries han estat les primeres a rebre les queixes dels clients que no podien fer els seus pagaments i cobraments. La xarxa social X s'ha omplert de piulades d'usuaris preguntant per aquest problema, mentre les entitats bancàries, les primeres a rebre les queixes dels clients, explicaven que era un problema de la plataforma Redsys.

Redsys és una plataforma de pagament virtual que admet pagaments des de targetes de crèdit i dèbit, de manera que actua com a intermediari entre el comprador i el banc associat a una botiga perquè qualsevol negoci pugui rebre pagaments de forma ràpida i senzilla. La majoria d'entitats bancàries espanyoles treballen amb aquesta plataforma, cosa que ha provocat que la seva caiguda afectés els pagaments de forma generalitzada.

La plataforma dona servei al pagament amb targetes de crèdit i dèbit de les principals companyies, però també als altres principals mètodes de pagament, tant a Espanya com a gran part d'Europa, com Bizum, Apple Pay, Google Pay, Masterpass i Paypal, entre d'altres.

stats