Aerolínies

Els avions de Vueling connectaran amb els trens alemanys de Deutsche Bahn

L'aerolínia estrena una opció de transport intermodal entre Barcelona i dos aeroports germànics

2 min
Un avió de Vueling

BarcelonaVueling s'estrena en la intermodalitat, els sistemes que combinen diversos tipus de transport per reduir l'impacte ambiental dels trajectes. L'aerolínia del grup IAG i Deutsche Bahn, la principal empresa ferroviària d'Alemanya, han arribat a un acord per connectar els seus serveis a través de la plataforma Vueling Global. A partir d'ara, els seus clients podran comprar els vols amb un trajecte en tren (o a la inversa) per viatjar fins a diverses destinacions del país germànic.

Vueling ha llançat aquest servei per als passatgers que volin des de Barcelona als aeroports de Berlín i Düsseldorf cap a ciutats com Dortmund, Hannover, Colònia, Dresden, Rostock i Wolfsburg. El director de distribució i aliances de la principal aerolínia del Prat, Jesús Monzó, ha destacat que aquest és el primer acord intermodal de la companyia i que "obre la porta cap a una tendència cada cop més forta a la indústria de connectar diferents tipus de transport i mobilitat, i incrementa així l'oferta i les opcions per al passatger". En aquest sentit, el directiu també ha remarcat el factor mediambiental i el paper dels trens com a "mitjà de mobilitat sostenible".

L'estiu passat Vueling va posar en marxa Vueling Global, una plataforma per oferir vols de connexió, per exemple, amb els de la low cost de llarg radi del mateix grup IAG, Level. L'objectiu era que els clients poguessin agrupar tots dos trajectes en una mateixa reserva, encara que fossin amb aerolínies diferents. Aquest estiu, el segon després de la pandèmia, Vueling compta amb una programació de més de 330 rutes.

Aliança entre Iberia i Renfe

No és el primer cop que el grup IAG fa un anunci relacionat amb la intermodalitat. Iberia, que també forma part del hòlding, fa sis anys que treballa amb Renfe per oferir una solució similar, que el març passat va actualitzar amb una millora tecnològica i l'ampliació a noves ciutats. El servei Train & Fly ofereix 14 parades, entre les quals hi ha Saragossa, Sevilla, Màlaga o Salamanca (no arriba a Catalunya), que estan connectades amb la xarxa de 90 destinacions internacionals de l'aerolínia. El sistema funciona de la mateixa manera que els viatges de connexió, ja que es combina en un sol bitllet el trasllat de la ciutat d'origen a la T4 de Barajas i els vols a diferents punts d'Europa i el continent americà.

stats