Economia 29/07/2019

Les Balears i Catalunya copen el rànquing de municipis amb el sòl més car d'Espanya

Deu municipis illencs i nou de catalans, entre els 25 amb un preu més alt del metre quadrat

Ara
1 min
Cadaqués és la població amb el preu del metre quadrat més elevat de Catalunya

BarcelonaDeu municipis de les Balears i nou de Catalunya consten en el rànquing de 25 municipis amb els preus immobiliaris més elevats d'Espanya. Concretament, els cinc municipis amb el terreny més car són a les illes, mentre que el sisè és a Catalunya, segons un estudi del portal immobiliari Idealista.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'illa de Formentera (que alhora és un municipi) és la que té un preu més alt de l'Estat, amb 7.401 euros per metre quadrat de mitjana. La segueixen Deià, a Mallorca, i tres municipis eivissencs (Eivissa, Sant Joan de Labritja i Sant Josep de sa Talaia), tots entre 5.400 i 5.100 euros per metre quadrat. Al sisè lloc apareix Cadaqués (Alt Empordà), que amb 5.098 euros és el municipi amb uns preus de béns immobles més alts de Catalunya i del territori peninsular.

El primer municipi que no és ni a Catalunya ni a les Balears és Zarautz, al País Basc, que està situat en el novè lloc del rànquing, superat per Santa Eulària des Riu (Eivissa) i Vaquèira, a la Vall d'Aran, que són el setè i el vuitè, respectivament. A banda de Zarautz, hi ha tres municipis bascos més (Sant Sebastià, Getxo i Orio) i dos de madrilenys (La Moraleja i Madrid).

Entre les poblacions catalanes que apareixen a la classificació també hi ha Naut Aran (Vall d'Aran), Barcelona, Sitges (Garraf), Sant Just Desvern (Baix Llobregat), Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), Castelldefels (Baix Llobregat) i Arties (Vall d'Aran).

stats