Economia 29/07/2019

Les Balears i Catalunya copen el rànquing de municipis amb el sòl més car d'Espanya

Deu municipis illencs i nou de catalans, entre els 25 amb un preu més alt del metre quadrat

Ara
1 min
Cadaqués és la població amb el preu del metre quadrat més elevat de Catalunya

BarcelonaDeu municipis de les Balears i nou de Catalunya consten en el rànquing de 25 municipis amb els preus immobiliaris més elevats d'Espanya. Concretament, els cinc municipis amb el terreny més car són a les illes, mentre que el sisè és a Catalunya, segons un estudi del portal immobiliari Idealista.

L'illa de Formentera (que alhora és un municipi) és la que té un preu més alt de l'Estat, amb 7.401 euros per metre quadrat de mitjana. La segueixen Deià, a Mallorca, i tres municipis eivissencs (Eivissa, Sant Joan de Labritja i Sant Josep de sa Talaia), tots entre 5.400 i 5.100 euros per metre quadrat. Al sisè lloc apareix Cadaqués (Alt Empordà), que amb 5.098 euros és el municipi amb uns preus de béns immobles més alts de Catalunya i del territori peninsular.

El primer municipi que no és ni a Catalunya ni a les Balears és Zarautz, al País Basc, que està situat en el novè lloc del rànquing, superat per Santa Eulària des Riu (Eivissa) i Vaquèira, a la Vall d'Aran, que són el setè i el vuitè, respectivament. A banda de Zarautz, hi ha tres municipis bascos més (Sant Sebastià, Getxo i Orio) i dos de madrilenys (La Moraleja i Madrid).

Entre les poblacions catalanes que apareixen a la classificació també hi ha Naut Aran (Vall d'Aran), Barcelona, Sitges (Garraf), Sant Just Desvern (Baix Llobregat), Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), Castelldefels (Baix Llobregat) i Arties (Vall d'Aran).

stats