Economia 13/11/2018

CCOO convoca una nova aturada de la impremta de bitllets del Banc d'Espanya

La vaga, prevista per al dimecres que ve, vol fer front a la precarització dels empleats dins l'empresa

Ara
2 min
Els treballadors d'Imbisa ja van manifestar-se la setmana passada en contra les seves condicions laborals.

BarcelonaEl comitè de premsa d'Imbisa, la impremta de bitllets del Banc d'Espanya, ha anunciat aquest dimarts que convocarà aturades i concentracions de cara al dimecres 14 de novembre. En concret, el comitè ha anunciat aturades d'una hora durant els tres torns de la planta de fabricació de Madrid. A més, els treballadors es manifestaran a les 12.15 h i a les 16.15h davant les portes del museu Casa de la Moneda, també a la capital.

Segons ha informat Comissions Obreres (qui convoca les protestes), "les polítiques implantades a Imbisa busquen l'estalvi dels costos, precaritzen la plantilla i prescindeixen de la inversió". El sindicat també posa de manifest "l'elevada i injustificada xifra de temporalitat [més del 20%], la falta de plans formatius i la voluntat de manipular els treballadors a còpia de cops d'autoritarisme, obrint expedients disciplinaris".

Les aturades previstes per a dimecres que ve donen continuïtat a les que es van produir el 7 de novembre, en què "l'activitat va quedar absolutament parada", tal com va informar CCOO a través de Twitter. De fet, el sindicat ja va avisar que les mobilitzacions seguirien en cas que "no s'arribi a un escenari procliu a la negociació".

Segons fonts del Banc d'Espanya consultades per Europa Press, existeix un compromís industrial per a la construcció d'una nova planta de bitllets que s'està licitant aquests dies i, per tant, l'organisme no té intenció de desmantellar la seva capacitat industrial. A banda, el Banc d'Espanya ha assegurat que les condicions laborals no han variat respecte als contractes anteriors i que s'han actualitzat conforme als pressupostos generals de l'Estat, ja que són treballadors públics.

El conflicte entre empresa i treballadors a Imbisa, però, no és nou. Al mes de febrer la Inspecció de Treball va obrir un expedient sancionador a l'empresa per abusar de manera fraudulenta de contractes temporals.

stats