Economia 19/06/2015

El Banc d'Espanya veu "impossible i indesitjable" la moneda local que vol Colau

El subgovernador, Fernando Restoy, anima les entitats a emprendre una nova onada de fusions

Albert Martín Vidal
1 min
L'Estat poleix el cost del rescat bancari

Santander"No en conec els detalls, però sembla impossible a més d'indesitjable". Amb aquestes dures paraules s'ha referit el subgovernador del Banc d'Espanya, Fernando Restoy, al projecte de la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'impulsar una moneda local a la capital catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Restoy ha posat en dubte, a més, que la mesura estigui realment "sobre la taula" dels nous gestors de l'Ajuntament de Barcelona i ha afirmat que hi ha altres vies més en harmonia amb la legislació actual per aconseguir "els objectius que puguin tenir" amb aquesta moneda local.

Restoy ha participat aquest divendres en les jornades econòmiques organitzades per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica i ha llançat una recomanació clara als bancs: que apostin per les fusions per fer front a l'escenari de baixa rendibilitat. Segons ha dit, el nou marc jurídic "afavoreix una integració més gran del negoci bancari sense obstacles fronterers i ofereix oportunitats de negoci". "Crec que la tendència de la indústria ha d'anar cap a les fusions internacionals", ha insistit.

El subgovernador del Banc d'Espanya també s'ha referit a la situació que viu Grècia. Tot i mostrar-se convençut que hi haurà acord d'última hora, ha llançat un avís: "Espero que els negociadors no caiguin en la trampa de creure que qualsevol acord és millor que un no-acord".

stats