Economia 10/10/2012

Banc Sabadell pacta amb els sindicats reduir la plantilla de la CAM en 1.250 persones

Hi haurà prejubilacions, baixes incentivades, trasllats i suspensions temporals

Efe
2 min

BarcelonaBanc Sabadell ha arribat aquesta matinada a un acord amb els sindicats per reduir la plantilla de Banco CAM en 1.250 empleats a través de prejubilacions, baixes incentivades, trasllats i suspensions temporals de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els representants del banc i dels sindicats han arribat aquest acord després d'una maratoniana jornada que va començar dimarts al matí i que s'ha acabat cap a la 1 de la matinada d'aquest dimecres, esgotant així el límit del termini de negociació establert.

Banc Sabadell, que es va adjudicar el passat mes de desembre l'entitat valenciana en subhasta per un euro, ha qualificat l'acord d'"històric", ja que, segons han dit, permetrà fer un important ajust de la plantilla de la CAM de manera pactada i amb unes bones condicions econòmiques per als afectats.

El banc que presideix Josep Oliu, que inicialment va plantejar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a prop de 1.750 persones, ha acceptat finalment rebaixar el nombre d'afectats, fins als 1.250.

Està previst que 500 d'aquestes baixes es cobreixin mitjançant prejubilacions. Els treballadors que s'acullin voluntàriament a aquesta mesura percebran el 80% del salari net fins als 63 anys i un límit de 245.000 euros.

Quant a les baixes voluntàries, el Sabadell oferirà 35 dies per any treballat amb una prima de 10.000 euros per als empleats que tinguin salaris inferiors a 30.000 euros, i de 15.000 euros per als que en cobrin més de 30.000.

En les extincions amb possibilitat de retorn, el banc ofereix una indemnització inicial de 20 dies per any, amb un mínim de 10.000 euros.

En cas de no tornar a reingressar al grup, el treballador tindria dret a la indemnització per acomiadament improcedent, segons la legislació vigent, més una prima de 10.000 euros.

La Comissió Europea va autoritzar el maig passat l'adquisició de la CAM per part del Sabadell, però el va condicionar a diverses mesures correctores per no distorsionar la competència del mercat bancari, entre elles, el tancament de 450 oficines a tot el país.

D'aquest nombre, 138 hauran de ser clausurades al País Valencià i Múrcia, el territori històric de la CAM, al costat de les Balears.

Totes les actuacions haurien de permetre que es compleixi l'exigència de Brussel·les de reduir la plantilla de la CAM i les seves participades a 4.484 persones abans de l'1 de gener del 2014.

La greu situació econòmica de l'entitat alacantina va propiciar que fos intervinguda pel Banc d'Espanya el 22 de juliol del 2011 i, després de ser gestionada durant uns mesos pel Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB), va ser adjudicada a Sabadell el desembre per la quantitat simbòlica d'un euro, encara que va rebre 5,2 milions d'euros d'ajudes.

stats