Economia 17/02/2014

La CNMV multa el Santander amb 17 milions per dues emissions d'obligacions

El producte Valores Santander, comercialitzat el 2007, va fer que els tenidors patissin pèrdues milionàries

Europa Press
1 min

MadridLa Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha multat amb 16,9 milions d'euros el Banc Santander per dues infraccions, una de molt greu i una altra de greu, relacionades amb el producte Valores Santander, unes obligacions convertibles de manera forçosa en accions emeses el 2007 que van perdre gran part del seu valor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Santander, segons consta al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) d'aquest dilluns, ha estat sancionat per la CNMV amb 10 milions d'euros per no disposar de la informació necessària sobre els seus clients en el procés de subscripció de l'emissió de Valores Santander.

Així mateix, la CNMV també ha imposat una altra multa de 6,9 milions d'euros al banc per considerar que va cometre una infracció molt greu, consistent en l'incompliment d'algunes de les obligacions que regulen la relació entre l'entitat bancària i els seus clients respecte al mateix producte, Valores Santander.

Les resolucions que imposen aquestes sancions únicament són fermes en via administrativa, sense perjudici de les potestats de revisió jurisdiccional que corresponen a l'Audiència Nacional, competent per conèixer els recursos que en el seu cas s'hagin interposat o poguessin interposar-se.

stats