Banca

El Banc Sabadell desfà del tot l'embolic sobre el retorn de la seu: "No preveiem cap canvi"

El president de l'entitat, Josep Oliu, allunya els rumors sobre la possible compra d'Unicaja: "No hi ha res previst"

2 min
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, en una atenció als mitjans aquest dimarts des d'Alacant

AlacantSi bé en l'última compareixença de resultats el conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, va fer saltar la sorpresa sobre el retorn de la seu social a Catalunya –va dir que hi havia hagut moltes converses, però que no hi havia res de nou "de moment"–, dos mesos després, aquell embolic s'ha desfet del tot. El Banc Sabadell seguirà celebrant la junta general d'accionistes a Alacant.

"Per a nosaltres no està ni sobre ni sota la taula. Aquí [a Alacant] hi vam arribar per accident, com una reacció nostra a una reacció dels clients davant d'un determinat moviment polític. Un cop aquí, no ens va malament, és una manera de tenir més presència a Alacant", ha dit el seu president, Josep Oliu, en una trobada amb la premsa aquest dimarts, un dia abans de celebrar la trobada de propietaris en aquesta ciutat valenciana, on van traslladar la seu social l'any 2017, quatre dies després de l'1 d'Octubre.

Amb el mateix to, Oliu també ha refredat la possibilitat que el banc compri l'entitat andalusa Unicaja, uns rumors que sonen des del novembre de l'any passat: "No preveiem cap operació corporativa, no hi ha res previst, el focus actual està en l'augment de la rendibilitat". Tres quarts del mateix per a TSB, la seva filial al Regne Unit, que després d'estar uns anys a la corda fluixa ara és un actiu sòlid per a la companyia. "Ja no hi ha la pressió de vendre TSB, ara ja no és tan barat", ha dit el president, i González-Bueno ha rematat: "Hem vist reduir-se les preguntes sobre TSB per part de la comunitat inversora. Seguim igual que abans, amb més tranquil·litat". Per a l'altre gran negoci internacional del Banc Sabadell, a Mèxic, els plans de futur són reduir costos.

El 12-M, sense efectes

El missatge de tranquil·litat també s'ha estès en l'àmbit polític. Quan li han preguntat sobre els possibles impactes de la nova convocatòria electoral a Catalunya per al 12-M, Oliu ha dit que el món de l'empresa segueix fent la seva. "El tema polític, amb tantes convocatòries electorals [...], no crec que això afecti l'activitat inversora ni les perspectives econòmiques o financeres de les empreses que estan situades a Catalunya".

Sobre els tipus d'interès, la principal eina dels bancs centrals per fer baixar la inflació, el Sabadell ha descartat que una frenada pugui reduir la rendibilitat en el curt termini, ja que tot i que el marge serà més baix, hi haurà més operacions creditícies. "Amb tipus d'interès raonables creiem que podem veure un increment de la demanda, un creixement superior en famílies i empreses, que s'han despalanquejat i tenen estalvis, i ser més rendibles", ha conclòs González-Bueno.

stats