Finances personals
Economia Banca 11/06/2023

Els millors dipòsits on posar els teus estalvis

Amb el preu del diner a l'alça, l'oferta d'aquest producte tradicional és escassa

2 min
La banca apunta a l’Íbex-35

BarcelonaSi estàs pensant a contractar un dipòsit bancari, aquestes són algunes de les opcions que hi ha a Espanya. Has de recordar que els teus estalvis estaran protegits pel Fons de Garantia de Dipòsits, que cobreix fins a 100.000 euros per compte i titular, en una protecció que només està vigent en dos tipus de productes: comptes corrents i dipòsits. Això afecta els bancs espanyols i els bancs estrangers que tenen a l’Estat una filial (com és el cas de Deutsche Bank), però no a aquells que operen aquí a través d’una filial (com passa en el cas de l’holandès ING Direct, on la garantia la posen els Països Baixos). 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cal recordar que un dipòsit és un producte bancari pel qual el client deixa els seus estalvis durant un període de temps a canvi d’una rendibilitat que l’entitat li retorna en forma d’interessos. Sovint aquest producte prohibeix al client disposar d’aquests diners durant el termini fixat i paga la rendibilitat promesa en el moment del venciment, quan el client recupera els estalvis. En una minoria de casos, el pagament d’interessos es porta a terme de manera trimestral. El termini més habitual és a dotze mesos, però també n’hi ha de sis mesos, de dos anys o de tres. 

Comparadors com Roams Finanzas ofereixen informació exhaustiva d’aquest producte en totes les entitats; us deixem aquí tot just un recull de l’oferta comercial de les principals entitats que operen a Espanya. 

Banco Santander

L’entitat dels Botín no ofereix ara mateix dipòsits amb l’interès garantit. A través de la seva marca digital, Openbank, el primer banc espanyol en actius ofereix un dipòsit amb un interès de l’1,75%. Si s’hi trasllada la nòmina, el retorn puja al 2,75%. 

BBVA

La segona entitat espanyola ofereix un producte amb un tipus d’interès de fins al 0,65% per dipòsits a termini fix. 

CaixaBank

L’entitat catalana amb seu a València no ofereix dipòsits a termini fix actualment, però sí alternatives similars, com un compte d’estalvi (Mi Hucha) que no ofereix retribució al client o CaixaFuturo, que planteja assegurances d’estalvi que requereixen aportacions mensuals i dona una retribució del 0,06%. 

Banc Sabadell

Com en el cas de CaixaBank, tampoc té dipòsits a termini fix des d’aquest mes de juny. Ofereix alternatives, com el seu Compte Online, que ofereix un 2,5% d’interès. 

Bankinter

El cinquè banc cotitzat espanyol ha reduït la seva oferta de dipòsits, però sí que ofereix un producte prou sofisticat: un termini fix en dòlars a partir de 15.000 dòlars, amb una rendibilitat del 3,84% a sis mesos i del 4% a 12 mesos. Els comptes Bankinter remunerats poden ser una millor opció.

Mediolanum

La filial espanyola del banc italià ofereix diferents dipòsits, incloent-hi el dipòsit de Benvinguda. Aquest producte ofereix una remuneració del 4% en un termini de sis mesos i a partir dels 2.000 euros. 

Renault Bank

Un dels millors dipòsits disponibles a Espanya l’ofereix la marca financera de l’automobilística Renault: té un retorn del 3,34%, demana un mínim de 500 euros i està vigent durant 24 mesos. En aquest cas, el pagament d’interessos que rep el client és trimestral.

stats