Economia 17/03/2015

El jutge dóna al FROB 14 dies per decidir si rescata o liquida Banco Madrid

Suspèn de moment el concurs de creditors fins que el fons es pronunciï

Efe
2 min

MadridEl jutjat mercantil número 1 de Madrid, al qual correspon decidir sobre el concurs de creditors de Banco Madrid, ha dictat aquest dimarts una interlocutòria en què suspèn el procediment durant 14 dies a l'espera que el FROB decideixi si rescata o liquida l'entitat. La interlocutòria assenyala que, en el cas que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) no procedeixi al rescat de Banco Madrid, el jutjat continuarà la tramitació de la sol·licitud del concurs de creditors, d'acord amb la llei concursal vigent.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, tal com explica la interlocutòria, si el FROB té previst obrir un procés de reestructuració o liquidació de Banco Madrid el jutjat aturarà el procés concursal. Les parts tenen cinc dies per recórrer la interlocutòria publicada aquest dimarts.

Dilluns passat, els nous administradors de Banco Madrid, designats pel Banc d'Espanya, van sol·licitar el concurs voluntari de creditors de l'entitat a causa del "fort deteriorament patit en la seva situació economicofinancera". La decisió de sol·licitar concurs de creditors es fonamentava, segons explicava llavors Banco Madrid, en la decisió adoptada per la Financial Crisi Enforcement Network (FinCEN) nord-americana de considerar la seva matriu, Banca Privada d'Andorra (BPA), presumptament relacionada amb el blanqueig de capitals.

Al mateix temps que sol·licitaven el concurs de creditors, els administradors de Banco Madrid suspenien l'operativa ordinària del banc a l'espera de conèixer el dictamen del jutge.

El dimarts 10 de març, l'Institut Nacional de Finances (INAF), el regulador financer d'Andorra, va intervenir BPA, entitat que està sent investigada pel govern dels Estats Units per canalitzar presumptament fons del crim organitzat. Aquell dia, el Banc d'Espanya acordava també intervenir el Banco Madrid, filial de BPA, i el consell d'administració dimitia aquella mateixa nit en bloc per "facilitar l'actuació interventora".

Posteriorment, el divendres 13, es produïa la detenció del conseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, mà dreta i home de confiança dels propietaris de l'entitat, els germans Higini i Ramon Cierco, per presumpte blanqueig de capitals de la màfia xinesa.

stats