Economia 04/07/2017

Báñez insta patronal i sindicats a pactar un increment salarial: "És moment que els sous pugin"

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social anima patronals i sindicats a tancar aviat l'acord de salaris

Ara
1 min
La ministra Fátima Báñez va congelar el salari mínim el 2012 i el 2014 i el va apujar un 0,6% el 2013.

BarcelonaLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha proclamat que "és moment d'apujar els salaris" i ha instat patronals i sindicats a tancar "com més aviat millor" un acord salarial que reculli aquest increment. Ho ha dit aquest dimarts mentre feia la valoració de les dades de l'atur registrat aquest mes de juny. "És el moment que els sous pugin en paral·lel amb la recuperació econòmica i la creació d'ocupació", ha dit Báñez.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per a Fátima Báñez, la recuperació "té un nom i es diu ocupació". La ministra ha defensat que "Espanya està davant el millor semestre de tota la sèrie històrica" i que s'ha de seguir creant ocupació "amb millors llocs de treball".

Al maig l'IPC a Espanya es va situar en l'1,9%, i durant els 4 primers mesos sempre va ser superior al 2,3%. A finals del 2016, els sindicats CCOO i UGT van plantejar a la patronal una pujada de salaris que oscil·laria entre el 4 i l'1,5%. Des dels sindicats es va defensar en el seu moment que els sous havien de créixer per sobre la inflació, que estava prevista per l'1,5%.

A hores d'ara, les negociacions entre els diferents agents per determinar els salaris estan encallades, i no hi ha una data fixada per saber quan es resoldrà el conflicte. Un dels últims episodis que es van protagonitzar data de l'1 de maig, quan els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya van encapçalar la manifestació a Barcelona. El secretari d'UGT, Camil Ros, va reclamar una "recuperació dels salaris" i també va recordar que "la millora de l'economia es trasllada als beneficis empresarials, però no al sou dels treballadors".

stats