Economia 03/02/2014

Abertis ven el seu negoci a l'aeroport de Bogotà per 48 milions

L'operació, que no ha generat plusvàlues, s'emmarca en l'estratègia de la companyia d'abandonar el sector aeroportuari

Europa Press
1 min

BarcelonaL'empresa catalana Abertis ha venut la societat concessionària Companyia de Desarrollo Aeroport El Dorado (Codad), dedicada a la gestió de les pistes de l'aeròdrom de Bogotà, per un import de 48 milions d'euros, segons ha informat el grup de concessions aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'operació s'ha tancat amb el fons d'infraestructura Colombia Ashmore i s'emmarca en l'estratègia de la companyia de sortir del negoci d'aeroports.

Abertis no ha comptabilitzat plusvàlues significatives amb aquesta transacció, segons ha detallat el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Després d'aquesta nova venda d'actius en matèria d'aeroports, a Abertis només li queda la seva participació al Grup Aeroportuari del Pacífic (GAP) de Mèxic i Jamaica.

Aquest últim any, el grup de concessions ha anat venent les inversions que tenia en aeroports britànics i dels Estats Units en el marc de l'estratègia de centrar-se en les seves activitats principals, les autopistes i les infraestructures de telecomunicacions.

Així, ha venut a AENA l'aeroport londinenc de Luton i també ha tancat la transacció a diferents inversors de l'aeròdrom de Cardiff i un lot d'actius aeroportuaris d'Europa i els Estats Units, que incloïen els de Belfast International i Stockholm Skavsta, o les concessions de terminal de l'aeroport d'Orlando Sanford (Florida), entre altres.

stats