Economia 27/02/2015

Bankia assumirà un cost màxim de 780 milions en indemnitzacions per la sortida a borsa

L'Estat, a través del Frob, garanteix que l'entitat té prou patrimoni per fer front a aquests costos sense necessitat de recursos públics addicionals

Europa Press
1 min
L'INICI D'UN CALVARI QUE JA DURA 18 MESOS  Rodrigo Rato somriu el dia de la sortida de Bankia, el 20 de juliol del 2011. El president va dimitir al cap de 10 mesos i ara ja fa dos dies que assessora Telefónica.

MadridL'Estat, a través del hòlding BFA, i Bankia assumiran un cost màxim de 780 milions d'euros per indemnitzar els inversors que van adquirir accions de l'entitat financera en l'oferta pública de subscripció (OPS) d'accions i sortida a borsa de l'entitat el juliol del 2011, ha informat el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Comissió Rectora del FROB, com accionista únic de BFA i indirectament de Bankia (62%), ha reconegut al consell d'administració de la matriu la facultat de subscriure un acord per fer front a aquestes contingències derivades de diferents plets civils relacionats amb la sortida a borsa.

Si el repartiment es realitzarà en funció del percentatge de participació, BFA, que posseeix el 62% de Bankia, hauria d'assumir un cost màxim de 483,6 milions per a aquestes contingències mentre que a Bankia li correspondria fer front a 296,4 milions.

L'adopció d'aquesta decisió, així com els termes de l'acord que finalment subscriguin BFA i Bankia "no suposa l'assumpció de responsabilitat" per part d'aquestes entitats "ni altera en cap punt" l'estratègia processal que el FROB ha seguit fins al moment i que mantindrà en el futur en relació amb els diferents processos judicials.

El FROB indica que BFA compta actualment amb un patrimoni net suficient per assumir el cost de la seva possible participació en l'esmentat acord, "de manera que en cap cas aquesta suposaria la utilització de recursos públics addicionals.

Bankia presentarà finalment els resultats corresponents a 2014 aquest dissabte després d'ajornar la data a l'espera de conèixer la quantia màxima de provisions que deixaria per atendre les indemnitzacions per la sortida a borsa de Bankia el 2011. .

stats