Economia 11/01/2018

Bankia comença a negociar la sortida de 2.510 treballadors

L'expedient de regulació es posa en marxa en el marc de la integració amb BMN

Agències
1 min
Rescatar Bankia va requerir una inversió de 22.500 milions d’euros de diners públics.

BarcelonaBankia comença aquest dijous el període de consultes sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que té previst posar en marxa en el marc de la integració de Banc Mare Nostrum (BMN). D'aquesta manera, després de la finalització dels contactes previs al desembre, ara arrencarà la negociació oficial del procés de reestructuració, que preveu la sortida de l'entitat d'uns 2.510 treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Concretament, 1.118 empleats correspondrien a la xarxa comercial i 817 als serveis centrals. A més, l'operació també preveu una retallada de 200 llocs de treball amb motiu de la digitalització i la sortida d'uns 375 empleats que actualment es troben en excedència voluntària per l'aplicació d'altres ERO i que s'incorporaran a partir de 2018.

Bankia i BMN compten conjuntament amb 17.531 empleats, de manera que l'ajust plantejat representa la sortida del 14,32% de la plantilla de la societat resultant de la fusió. A més, el procés implica el tancament d'un centenar d'oficines de totes dues entitats, de les quals la majoria -el 72,72%- corresponen a la xarxa comercial de BMN.

La fusió, des del punt de vista jurídic, es va culminar dilluns passat amb la seva inscripció al Registre Mercantil de València, on està situada la seu social de Bankia. A partir d'aquest divendres es farà entrega als accionistes de BMN dels seus nous títols de Bankia que, tal com ja estava previst, començaran a cotitzar dilluns de la setmana següent.

stats