Economia 14/09/2017

Els accionistes de BMN aproven la seva fusió amb Bankia

La integració dels dos bancs donarà lloc a la quarta entitat per volum d'actius a Espanya

Ara
1 min
Junta d'accionistes de BMN

BarcelonaEls accionistes del Banco Mare Nostrum (BMN) han aprovat aquest dijous la seva fusió amb Bankia, una operació que ja va autoritzar Europa el passat mes de juny. El 95% dels presents a la junta extraordinària de BMN, titulars del 95% del capital de l'entitat, han votat a favor d'aquesta decisió.

A partir d'ara, els accionistes de BMN posseiran un 6,7% del capital social de Bankia. La fusió d'ambdós bancs donarà lloc a la quarta entitat bancària per volum d'actius a Espanya (més de 223.000 milions d'euros), només superada pel Santaner, BBVA i CaixaBank. A més, el nombre d'oficines de Bankia creixerà en un 36% i preveu augmentar els seus beneficis un 16%.

La fusió de Bankia i BMN respon a una estratègia per fer més atractiva la compra de l'entitat. Cal recordar que el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri va rebre la quantitat més important de diners del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per ser rescatat. El govern d'Espanya creu que amb una posterior venda de BMN-Bankia té més possibilitats de recuperar els diners públics que va costar el rescat del banc .

Al setmana passada, el Banc d'Espanya va calcular que una hipotètica venda de les entitats ja fusionades permetria la recuperació de 10.402 milions d'euros. Aquesta xifra, juntament amb els 3.873 milions que han tornat a les arques públiques, és insuficient. El rescat a la banca va costar més de 54.000 milions d'euros als contribuents i, per tant, el cost irrecuperable del rescat ascendeix a uns 40.000 milions d'euros.

stats